Iepazīt Bolderāju || Idejas brīvdienām Rīgā

Šis te kādam varbūt nodarēs kā varants tad, kad gribas uz mirklīti izbraukt pie dabas. Tik drusciņ, lai pietiktu, bet arī drīz vien varētu d...

Šis te kādam varbūt nodarēs kā varants tad, kad gribas uz mirklīti izbraukt pie dabas. Tik drusciņ, lai pietiktu, bet arī drīz vien varētu doties atpakaļ uz Rīgas centru :) Lai noskaidrotu, kur tas precīzi atrodas, var iegooglēt vārdus "Bumbu kalniņš", un uz turieni doties ar velo, mašīnu, 36. un 56.autobusu, vai pa kādu no upēm! :) Bumbu kalniņā vajadzētu būt arī kādam geocaching punktam.

Vēsturiska atkāpe: Bumbu kalniņā atradās Latvijas armijas Latgales divīzijas komandpunkts, kur 1919. gada 1. novembrī pulkvedis Krišjānis Berķis (1884-1942) parakstīja pavēli par Pārdaugavas atbrīvošanas operācijas sākšanu.

Ja gribas vairāk pastaigāt, tad turpat blakus esošais mežs ir ļoti, ļoti jauks. Ar to arī iepazināmies pirms kāpšanas tornī. Šur tur mežā atsedzās arī Bolderājas - Priedaines kāpu grēda. Piekļūšana pašam tornim ārkārtīgi vienkārša - vai nu pa taciņu no ceļa, vai arī pa uzbūvēto laipiņu. Arī kāpšana virs kokiem nav bailīga!




You Might Also Like

0 comments

Esmu instagramā