Tepat ap Tallinu || Idejas brīvdienām

      Lieldienās bijām ciemos pie Kristīnes Tallinā un +/- 50km uz austrumiem un dienvidrietumiem no Tallinas. Neesam īsti pilsētas cilvē...

     Lieldienās bijām ciemos pie Kristīnes Tallinā un +/- 50km uz austrumiem un dienvidrietumiem no Tallinas. Neesam īsti pilsētas cilvēki, tāpēc šeit vairāk bildīšu no dabas piedzīvojumiem. Mums šim maršrutiņam vajadzēja trīs dienas, jo uz abām vietām braucām caur Tallinu, un mēs esam lēnie staigātāji, bet varētu pietikt arī ar divām, ja nav lustes staigāt pa pilsētu.Ivars tika pie kārtējām stock-īgajām videogrāfa bildēm, un Kristīne ar Kasparu pie vienas romantiskās double exposure bildes un... citām. Tālāk par mini ceļojuma iespējām pie Igaunijas dabas krūts ap Tallinu jeb kur mēs bijām:
  • Aizbraucām uz pēdējā laika populārāko ekskursiju galamērķi Igaunijā - Rummu karjeru, no kurienes arī titulbilde. Ir riktīgi forši! Nākamreiz jābrauc saullēktā vai rietā, lai var skatīties, kā mainās ēnas. Vai ar laivām, vai ziemā ar slidām! 
  • Pabraucot drusciņ aiz Tallinas var nokļūt pie ūdenskrituma ar nosaukumu Jägala juga, kas vismaz Lieldienās bija diezgan apmeklēta vieta.
  • Vēl drusciņ tālāk ir purva/meža taka Majakivi-Pikanõmme. Tur gan dažās vietās ir nedaudz ekstrēmi sapuvuši dēļi (bilde uz beigām), bet var tikt pāri purvam ar sausām kājām :)) Taka pa īstam bija interesanta, jo purvs un mežs reāli daudz mainās! Dažkārt iegājām winter wonderland, bet citur bija riktīgi pavasarīgi. Pa ceļam purvā var uzkāpt uz liela akmens, kas izklausās visai smieklīgi, bet tas akmens tiešām bija ļoti liels :)
  • Tālāk pussalas galā ir ciemiņš Juminda un ļoti akmeņaina pludmale, ja vēl pēc purva takas gribas palēkāt pa akmeņiem. Šodien kaut kur internetā lasīju, ka labas bildes ceļojumos var uztaisīt tikai tad, kad esi paēdis. Šajā posmā mēs vairs nebijām paēduši, tāpēc bloga ierakstu noslēdzu ar telefona bildēm. Pa akmeņiem palēkāt var arī Ainažu molā, kur var piestāt turp vai atpakaļceļā.
Skatoties kartē, droši vien var atrast vēl daudz, daudz citas vietas, kur pastaigāt un apskatīties, un varbūt šis maršruts noder kā izejas punkts, dodoties brīīvdienās! Uzklikšķinot uz kartes, atvērsies google maps.

 Google MAPSTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfall
Ivara telefonbilde
Tallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfallTallinn Rummu Majakivi Juminda getaway photoshoot microadventure waterfall


You Might Also Like

0 comments

Esmu instagramā